Poradna věnovaná celiakii a celiakům

Nové obalové materiály vs. bezlepková dieta
16. 05. 2020 | Kač | Poradna

Nové obalové materiály vs. bezlepková dieta

Jsou všechny tyto „jiné“ materiály vhodné pro celiaky?

Čti více
Asociace AOECS
10. 05. 2020 | Kač | Poradna

Asociace AOECS

Jelikož je celiakie celosvětově rozšířené autoimunitní onemocnění, vznikají po celé planetě různá sdružení a asociace, která se touto problematikou zabývají. Jednou z nich je právě také AOECS – Association Of European Coeliac Societies, česky Asociace evropských celiaků. Pojďme se nyní společně podívat na to, co tato asociace vlastně dělá a čím je pro celiaky přínosná.

Čti více
Zdraví začíná ve střevech
07. 04. 2020 | Kač | Poradna

Zdraví začíná ve střevech

Máme tady opět jaro. Období, kdy se venku všechno probouzí opět k životu a obnovuje. Pojďme si vzít z přírody trochu příklad a udělat něco dobrého pro obnovu zdraví našich střev. Po dlouhých zimních měsících, kdy jsme oslavili Vánoce a cpali do sebe převážně těžká jídla, nám za to rozhodně poděkují.

Čti více
Jak zlepšit imunitu při autoimunitním onemocnění
14. 03. 2020 | Kač | Poradna

Jak zlepšit imunitu při autoimunitním onemocnění

To, že je celiakie autoimunitní onemocnění, pro vás nejspíše není žádná novinka. Jedná se o stav, kdy nějaká složka imunitního systému reaguje na vlastní struktury, čímž je poškozuje. Jak tedy v tomto případě imunitu zlepšit?

Čti více
Ujíždíte na rýži? Pak zpozorněte.
02. 03. 2020 | Radka | Poradna

Ujíždíte na rýži? Pak zpozorněte.

Rýže je nepostradatelnou součástí jídelníčku většiny celiaků. Když jsem poprvé „najela“ na bezlepkovou dietu, byla rýže mojí nejčastější přílohou, jedla jsem rýžové chlebíčky a krekry, pekla z rýžové mouky a také jí zahušťovala. Pak se začaly objevovat znepokojivé zprávy o rýži a arzenu a já si téma lépe nastudovala. Tento článek není o tom vás strašit, ale spíše shrnout, co jsem se dozvěděla. I u rýže platí, všeho s mírou.

Čti více