Všechno, co potřebujete vědět o celiakii

Co jíst v říjnu? Uvařte si hustou polévku s houbami a kořenovou zeleninu hoďte na plech!
Léto nenávratně skončilo a místo slunečních paprsků si zvykáme na studený vánek. Když zima a vlhko zalézá až pod kabát, není nic lepšího, než se zahřát teplým jídlem! Vůně pečených brambor, kořenové zeleniny nebo hutných polévek ,třeba s houbami, zažene chmury z podzimního počasí. Podívejte se do článku, které ovoce podpoří trávení nebo jak se jednoduše prohřát sezónními potravinami.
Čti více
Přebytky ze zahrady v bezlepkové kuchyni: ostružiny do salátu, cuketu na pekáč!
Léto zdaleka nekončí posledním srpnovým dnem. Slunné dny si v posledních letech užíváme i v polovině září a těmto změnám se přizpůsobují i rostliny. Rajčata sbíráme rok od roku později, poslední cukety rostou čím dál do větších rozměrů a keře jsou i ve školních dnech obsypané ostružinami. Lámete si hlavu, co se všemi těmi plody Ještě když vám soused donese další košík přebytků ze zahrádky? Světové trendy v kuchyni velí neplýtvat, a tak jsme za vás vypátrali, jak suroviny užitečně a bezlepkově zpracovat!
Čti více
Trendy jídla k vodě: vrstvené saláty i bezlepkové pudingy
Léto tak horké, že místo mírného podnebí jsou v Česku a na Slovensku spíš tropy, se dá trávit jen u vody nebo v jeskyních. Za tým Celity rozhodně hlasujeme pro první variantu. A abyste na koupališti či u zatopeného lomu nepadli hlady, připravili jsme si pro vás pár super receptů. Skvělé saláty do skleničky si dáte na lehký oběd, sladké ovocné a oříškové mixy zase na svačinu. Nezapomněli jsme přidat ani pár rad ohledně bezpečnosti jídla ve vysokých teplotách. I u vody se dá jíst zdravě a svěže!
Čti více
Mandlová mouka: oblíbený pomocník v bezlepkové cukrařině
Příprava dezertů ani pečení nemusí být při bezlepkové dietě žádná věda. Stačí mít dostatek správných informací, bezpečných surovin a na světě jsou skvělé perníčky, wafle nebo i elegantní makronky. Moudří už vědí, že zásadní surovinou bude pro náš článek mandlová mouka. Kde ji sehnat, jak ji skladovat nebo dokonce vyrobit? Mrkněte do článku, kde najdete všechny potřebné informace a na konci i extra jednoduchý recept na luxusní makronky!
Čti více
Zpestřete si jídelníček: Chutné vychytávky s proteinovými tyčinkami a sójovými suky
Sójové, proteinové a kolagenové suky zbožňujeme snad všichni. Oblíbené žluté nebo hnědé válečky bývají naši energetičtí parťáci na výletech nebo mlsáním po obědě. Napadlo vás ale někdy, že si tyto pochutiny můžete užít i jinak, než že otevřete obal a tyčinku rovnou sníte? Můžete s nimi ozvláštnit snídaně, vytvořit dezerty i vlastní mls na uzobávání. Mrkněte do článku a zjistěte, jak využít oblíbené tyčinky v kuchyni.
Čti více