Všechno, co potřebujete vědět o celiakii

Jak přežít a užít si bezlepkové Vánoce
24. 12. 2021 | Radka | Lifestyle

Jak přežít a užít si bezlepkové Vánoce

Jsou to vaše první bezlepkové Vánoce nebo jste už „bezlepkový mazák“? Ať tak či tak, Vánoce jsou obdobím, kdy i zkušený celiak potřebuje hodně odhodlání, kreativity i síly se nelitovat. V Čechách jsou totiž vánoční svátky nerozlučně spjaté s jídlem, především cukrovím. A to je pšenicí doslova nabité. Je ale pár tipů, jak si Vánoce i v kůži celiaka pěkně vychutnat.

Čti více
Tipy na jedlé vánoční dárky bez lepku
17. 12. 2021 | Radka | Lifestyle

Tipy na jedlé vánoční dárky bez lepku

Rok utekl jako voda a máme tady opět období adventu. Tento čas je kromě klasických příprav na Vánoce v podobě pečení cukroví a zdobení domácnosti spojený také s výběrem ideálního dárku pro naše blízké. Abych vám to letos malinko usnadnila, přináším vám několik tipů, čím můžete potěšit osoby s bezlepkovou dietou. Zapomeňte na darování zbytečností, na které by se jen prášilo na poličce.

Čti více
Batáty v podzimní kuchyni
23. 11. 2021 | Radka | Lifestyle

Batáty v podzimní kuchyni

Ještě jste je nezkoušeli? Pak to určitě musíte napravit. Batáty nejen skvěle chutnají, ale jsou také nabité živinami. S batáty jsem se poprvé setkala na svých cestách po Americe. Znovu se mi připomněly u kamarádky, která mi připravila výborný oběd s pečenými batátovými hranolkami. A já je definitivně zařadila do svého jídelníčku. Chcete se dozvědět, v čem jsou prospěšné nejen pro celiaky a jak je v kuchyni jednoduše upravit? Podělím se o pár vyzkoušených tipů.

Čti více
Bezlepková dieta ve vesmíru dalších diet
16. 11. 2021 | Radka | Lifestyle

Bezlepková dieta ve vesmíru dalších diet

Po nějaké době se zase otevřely restaurace a já se vydala s přáteli na dlouho odkládané sushi. Jako vždy vybavená svou bezlepkovou Tamari sójovou omáčkou (Kikkoman totiž obsahuje pšenici) a paletou všetečných otázek na obsluhu. Po jídle jsme se vydali na kávu a hledat bezlepkový dortík. Marně. Po příjemném večeru se se mnou přátelé loučili slovy „až dnes jsme si uvědomili, jak to s tou dietou nemáš vůbec jednoduché“. A Víte co? Já si řekla „nemám, ale jsou na tom lidé hůř“.

Čti více
Pohanková mouka a její využití
24. 10. 2021 | Kač | Lifestyle

Pohanková mouka a její využití

Pohanková mouka je velice univerzální surovina, která by ve spíži celiaka rozhodně neměla nikdy chybět. Díky její všestrannosti ji můžete využívat na různé způsoby, a to jak ve slané, tak i ve sladké kuchyni. V dnešním článku si tuto surovinu představíme trochu blíže a mrkneme se na užitečné tipy, jak s ní můžete při přípravě pokrmů pracovat.

Čti více