Všechno, co potřebujete vědět o celiakii

Lockdown vs. celiakie: Má to i své výhody?
25. 04. 2021 | Kač | Lifestyle

Lockdown vs. celiakie: Má to i své výhody?

Už více než rok se potýkáme s pandemií koronaviru. Tento fakt každodenně ovlivňuje naše životy a donutil nás k jakémusi zpomalení. Zkusme se na celou situaci nyní podívat v trochu jinak a najít v tom špatném i něco dobrého. V dnešní článku jsem sepsala několik pozitiv, co nám (nejen) celiakům tato nepříjemná situace přinesla do života.

Čti více
Využijte lockdown ve svůj prospěch
14. 04. 2021 | Kač | Lifestyle

Využijte lockdown ve svůj prospěch

Všudepřítomný koronavirus a s ním spojené veškeré restrikce jsou pro většinu z nás poměrně dost vyčerpávající. Nemá ovšem žádný smysl jen tak sedět na zadku a litovat se. Místo toho byste měli přebytek volného času využít na maximum a udělat pro sebe něco dobrého. Nejen že tak zaměstnáte svoji hlavu a nebudete mít čas na ošklivé myšlenky, ale taktéž vytvoříte něco přínosného.

Čti více
Probuďte na jaře svoje tělo i semínka – nakličte je
04. 04. 2021 | Radka | Lifestyle

Probuďte na jaře svoje tělo i semínka – nakličte je

Nemusíte zrovna patřit mezi frutariány nebo nosit nálepku „biomatka roku“, abyste si doma naklíčili semínka a využili jejich energii pro svoje tělo. A věřte, že některé druhy, hlavně ty sladké, budou s oblibou chroupat i vaše odrostlejší děti. Klíčení zvyšuje stravitelnost semínek a naklíčená semínka jsou doslova nabitá živinami.

Čti více
Luštěninové mouky a jejich využití
27. 03. 2021 | Kač | Lifestyle

Luštěninové mouky a jejich využití

Luštěninové mouky jsou poslední dobou čím dál více rozšířené. Naleznete je nejen v prodejnách zdravé výživy, ale běžně na ně můžete narazit i v regálech supermarketů. Důvodů, proč po nich sáhnout, je hned několik – jsou přirozeně bez lepku, mají vysoký podíl bílkovin a pestrou škálu využití. A právě na to, co s nimi můžete podniknout v kuchyni, se podíváme v dnešním článku.

Čti více
Smažení a obalování bez lepku
20. 03. 2021 | Kač | Lifestyle

Smažení a obalování bez lepku

Smažené pokrmy tvoří nedílnou součást jídelníčku mnoha lidí. Všichni víme, že se nejedná vůbec o nic zdravého, ale stejně si většina z nás alespoň jednou za čas nějakou tu dobrotu v trojobalu dopřeje. Abyste si mohli dát bez obav řízek i na bezlepkové dietě, připravila jsem pro vás článek, ve kterém se podíváme, jak na to.

Čti více