Všechno, co potřebujete vědět o celiakii
Batáty nemusí být jen příloha. Připravte z nich polévku, pomazánku nebo vafle
Batát neboli provijnice batátová už dávno neplatí za neznámou surovinu. Najde své místo v každém vyváženém jídelníčku, dokonce v tom bezlepkovém. Pokud ale chcete batáty začlenit do svého jídelníčku důkladněji, přečtěte si následující text. Najdete v něm tipy na batátový krém nebo vafle!
Čti víceZařaďte do svého jídelníčku více bylinek! Nejen Vaše trávení bude vděčné
Máme tady konečně měsíc březen a spolu s ním i začátek pro mnoho z nás dlouho očekávaného jara. Tohle roční období se pak často pojí s různými detoxikačními kůrami a odlehčením jídelníčku. Pokud ani jedno z toho dělat nechcete, ale přesto byste svému trávení rádi nějak prospěli, můžete na to jít pomocí bylinek.
Čti víceBezlepková granola: posypte si snídaňové kaše i krémové polévky
Voňavá a chutná snídaně vytáhne z postele leckterého ospalce. Vyladěná svačina zase dokáže zpestřit den. Nicméně míchaná vajíčka popáté v řadě už můžou začít nudit. Pokud namítáte, že nemáte čas vymýšlet nové recepty, nabízíme malý tip – bezlepkovou granolu! Kouzelné na téhle směsi z ovsa, ořechů a dalších pochutin je, že si ji můžete vyladit a obměňovat podle aktuální chuti. Nikdy tak nemusí být stejná. Stačí místo pekanových ořechů dát vlašské nebo místo sladké varianty připravit slanou! Pojďte se s námi začíst, jak si granolu bez lepku bezpečně připravit.
Čti víceBezlepková pizzová srdíčka
Ani jsme se nenadály a už tady máme měsíc únor. Spolu s ním i svátek všech zamilovaných. Mnoho lidí svátek Svatého Valentýna neuznává a 14. únor je tak pro ně den jako každý jiný. Jestliže ale s partnerem patříte k té druhé skupině, která Valentýn slaví, je dnešní článek jako stvořený přímo pro vás.
Čti víceOřechy a celiakie? Žádný problém
Ořechy mají v české kuchyni své nezastupitelné místo, a to hlavně, co se týče sladkých receptů. Své využití však najdou i v kuchyni slané. Ořechy jsou též velice vhodné i pro celiaky, jelikož se jedná o přirozeně bezlepkovou surovinu. Rozhodně se tedy vyplatí zařadit je do svého jídelníčku.
Čti více