Recepty na jídla vhodná pro celiaky

Velké bezlepkové svačiny nejen pro velké celiaky
15. 01. 2019 | Radka | Recepty

Velké bezlepkové svačiny nejen pro velké celiaky

Největším oříškem pro většinu celiaků jsou bezpochyby svačiny. Patřím mezi lidi, kteří se bez svačin a svačinek neobejdou a protože se nechci pravidelně živit bezlepkovými čokoládovými a jinými tyčinkami (i když už mi párkrát takzvaně zachránily život), chystám si většinu jídla předem.

Čti více
Quinoa 3x jinak
11. 01. 2019 | Kač | Recepty

Quinoa 3x jinak

Quinoa neboli jinak také zvaná Merlík Čilský je přirozeně bezlepková obilovina, která byla v Jižní Americe známá už před 5000 lety. V současnosti se začíná těšit čím dál tím větší oblibě a to díky jejím skvělým nutričním hodnotám, jež z ní činí tzv. superpotravinu. Pojďme se společně podívat na to, čím vším nám může být quinoa prospěšná a jak s ní naložit v kuchyni.

Čti více
Bezlepkový toustový chléb
05. 01. 2019 | Kač | Recepty

Bezlepkový toustový chléb

Toustový chléb patří mezi velice oblíbený druh pečiva a to nejen v našich krajinách. Výborně chutná jak na slaný způsob s nějakou pomazánkou, uzeninou či zeleninou, tak na sladko s máslem a marmeládou. Perfektně se hodí k zapečení či jen tak na sucho jako příloha – vybere si opravdu každý. Těchto toustových kratochvílí se nemusíte vzdát ani po přechodu na bezlepkovou dietu, protože dnes se dozvíte, jak si takovou dobrotu připravit i v pohodlí domova.

Čti více
Bezlepkový štrůdl
21. 12. 2018 | Radka | Recepty

Bezlepkový štrůdl

Když jsem s bezlepkovým štrůdlem začínala, používala jsem kupované bezlepkové listové těsto. Nic proti němu, je celkem fajn, ale já nechtěla být závislá na nákupech ve velkých prodejnách a už vůbec ne péct z trvanlivých polotovarů. Jaké jsou tedy možnosti? Já mám dva oblíbené recepty, které střídám dle nálady.

Čti více
Pohanka 3x jinak
18. 12. 2018 | Kač | Recepty

Pohanka 3x jinak

Pohanka je druh přirozeně bezlepkové obilniny, která je původem z jihovýchodní Asie. V Evropě je známá od 13. století, kde se záhy stala pokrmem chudých Slovanů. V posledních letech zažívá doslova boom a do jídelníčku si ji zařazuje čím dál více lidí. Pokud jste pohanku ještě neochutnali, tak je nejvyšší čas se seznámit, protože se jedná o hodně prospěšnou potravinu, která je navíc typická svojí lehce oříškovou chutí.

Čti více