Strava na hotelu
Pro náš pobyt jsme si vybrali hotel Palme & Suite, který se nachází v malém městečku Garda. Co se stravy týče, tak v ceně pobytu máme snídaně formou švédských stolů. Dále máme během celého dne možnost objednat si svačinku na baru a později taktéž večeři. Podle recenzí, co jsem si nastudovala na internetu je obsluha vstřícná, a s úpravou pokrmu do bezlepkové varianty by neměl být problém.
Já osobně jsem personálu předem nic o dietním omezení nehlásila. Spoléhám, snad ne naivně, na už zmíněné reference a na fakt, že při bohaté snídani v podobě stolů s obloženými talíři, se něco pro bezlepkáče najde. Zelenina a ovoce by určitě neměla chybět. Velkou pomocí mi též bude speciální kartička, na níž bude v italštině vysvětleno, co přesně je to lepek, co se při dietě nesmí jíst apod.
Moje zásoby
Značnou část mojí stravy si vezmu z Česka. Jelikož jedeme autem, nemusím řešit váhu a počet zavazadel, mám tak velkou výhodu. Naši cestu jsme se rozhodli rozdělit, takže cca po dvou třetinách to na noc zakotvíme v rakouském Kufsteinu. Do auta si beru obložené bezlepkové chleby a v případě, že budu mít ještě hlad (chuť), budu mít také sušenky a ovoce. Protože v Kufsteinu nebudeme mít předem objednanou žádnou stravu, den předem uvařím rizoto a nachystám jej do krabiček. V autě budeme mít miniledničku, takže se pokrm nezkazí. Ráno to jistí instantní kaše s banánem a hurá opět na cestu.
A teď už se můžete podívat na můj seznam potravin, které si na náš pětidenní pobyt beru:
- Kukuřičné těstoviny
- Rýže
- Luštěniny v konzervě
- Tuňáka
- Vakuově balený chléb
- Kukuřičné placky a suchary
- Kukuřičné křupky
- Patifu – chutná alternativa paštiky
- Arašídové máslo
- Rajčatové pyré
- Tofu
- Vakuově balené gnocchi
- Instantní kaše
- Sušenky, tyčinky
- Malé množství ovoce a zeleniny – jablka, banány, mrkev, pórek, paprika a případně si ještě nějaké kousky dokoupím přímo na místě
Jelikož se jedná o moji takovou první dovolenou, sama nyní nedokážu posoudit, zda je to moc nebo málo, případně ideální. Samozřejmě ráda bych také navštívila tamní restaurace, avšak kdo ví, jak bude obsluha vstřícná. Rozhodla jsem se být raději připravena, než pak strádat hlady. ˘ Každopádně až moje dovolená skončí, napíšu další článek, kde se vyjádřím k tomu, jaká byla realita – co mi chybělo, čeho bylo moc, co příště udělat jinak a hlavně, jaká byla moje zkušenost s místní kuchyní. Kromě oblasti Gardského jezera totiž též plánujeme navštívit další přilehlé oblasti.
A co vy a vaše letní dovolená? Jak se plánujete poprat s bezlepkovou stravou?