Recenze produktů od Celity

25. 01. 2019

Před časem jsem dostala možnost na vlastní kůži otestovat nějaké výrobky od značky Celita. Do rukou se mi dostalo široké spektrum produktů počínaje moukami až po různé sladkosti a jiné pochutiny. Pokud vás zajímá, jak celé to moje ochutnávání a testování dopadlo, co mě svojí chutí naprosto dostalo a co naopak ne, pokračujte ve čtení.

Mouky a univerzální bezlepkové směsi

Značka Celita má ve svém e-shopu opravdu rozsáhlou nabídku rozličných mouk určených jak pro slané pečení, tak pro to sladké a každý si zde zajisté přijde na své. Já si mohla otestovat Základní bezlepkovou mouku a Směs na bezlepkovou pizzu. Takovéto předem namíchané mouky bych doporučila nejvíce lidem, kteří s bezlepkovou dietou a hlavně pečením teprve začínají. Oba produkty jsou taková sázka na jistotu, že se koláče nebo pizza, záleží, kterou směs zrovna používáte ˘, povedou.

Sečteno a podtrženo, neshledávám na těchto výrobcích nic špatného ba naopak, ale já osobně při přípravě pokrmů preferuji převážně mouky jednodruhové, které si následně sama namíchám, jak se mi to v ten moment zrovna hodí. Jestliže tedy zatím v bezlepkovém světě tápete a nevíte kudy kam, neváhejte po některém takovém produktu sáhnout.

Sladké a slané dobroty

Produkty, které musím určitě vyzdvihnout nad všechny ostatní, jsou slané tyčinky Grissini. Zkoušela jsem obě příchutě, které má Celita ve své nabídce – s olivovým olejem a rajčetem s bazalkou a za mě jednoznačně ANO! Slané tyčinky jsem měla ráda odjakživa, a protože ne vždy se člověku podaří koupit nějaké opravdu chutné, byla jsem na ně dosti zvědavá. Každopádně tento produkt předčil moje očekávání, hlavně ty s olivovým olejem, a od mého prvního ochutnání jsem je zakoupila již několikrát. Je skvělé, že některé produkty této značky už lze zakoupit i v běžných supermarketech.

Samozřejmě nesměly chybět ani nějaké ty sladkosti. Nebyla jsem lakomá a při ochutnávání jsem se podělila i se svým přítelem. Z této cukrovinkové sekce u nás asi nejvíce zabodovaly kokosové tyčinky Bongo. Takže jako něco malého na zahnání otravné chutě na něco sladkého můžu doporučit. Navíc kombinace kokosu a máty? Top!

Bezlepková snídaně

Říká se, že dobrá snídaně je základ celého dne a já nemůžu jinak, než s tímto výrokem souhlasit. Já osobně mám nejradši sladké snídaně, a když jsem uviděla bezlepkovou Granolu s kousky borůvek a medem, měla jsem velkou radost. Podle mě různé druhy cereálií a müsli jsou už takovou zažitou snídaňovou klasikou a ráno si je dopřává nespočet lidí, hlavně dětského věku. Je fajn, že v dnešní době si takovéto dobroty může dopřát i člověk s nesnášenlivostí lepku.

A jaký je můj názor? Pokud jste vy či vaše děti přesně ten typ, co bez své ranní misky cereálií s mlékem nedá ani ránu, tak jděte do toho. Navíc zrovna granola je chutná a sytá i jako svačinka sama o sobě, takže pro ty, co rádi jen tak chroustají něco křupavého, je to skvělá volba. Další tip, kde tyto cereálie výborně doplní chuť, je bílý jogurt. Pokud jste tedy s vyzkoušením některých potravin odznačky Celita váhali, tak není důvod. Můžu jen doporučit.


Autor

Kač

Jsem studentka umění. Kromě tvorby v ateliéru jsem kreativní i v kuchyni, kde vytvářím veganské pokrmy z přirozeně bezlepkových surovin. Od malička mě baví psát a o své zkušenosti a zážitky se ráda dělím se světem. Mou další vášní je filozofie, dějiny výtvarné kultury a cestování.