Blesková bezlepková tvarohová roláda ke kafíčku

08. 03. 2019

Znáte to, nakoupíte banány, nesníte je a už jsou na nich černé tečky a nikdo v rodině je nechce. U nás běžná klasika. Naštěstí spousta receptů banány využívá jako přirozené sladidlo různých těst a palačinek.

Roláda, kterou vám představím, vlastně vznikla jako kombinace dvou receptů, které ráda dělám – květákového závinu a banánových lívanečků. V květákovém závinu je pro zpevnění těsta využitá mozzarella, v lívanečcích zase banány a vajíčka. Přidáte trochu vloček a máte těsto.

Ingredience na 1 závin
2 zralé banány
2 vejce
1 balení mozzarelly
5 lžic bezlepkových vloček 

Náplň:
250 g tučného tvarohu
(2 žloutky, 2 lžíce vanilkového pudinku)
borůvky

Postup:
Banány a vajíčka dejte do mixéru a rozmixujte na tekuté těsto, přidejte mozzarellu a znovu umixujte. Nakonec přidejte vločky a mixujte už jen chvíli.
Těsto nalijte na pečící papír a v troubě na 180 stupňů upečte cca 15 minut (pozor, mělo by být narůžovělé, ne hnědé). Nechte trochu vychladnout a ještě vlažné naplňte tvarohem a rozinkami. Pokud chcete, tvaroh smíchejte se žloutky a pudinkem, aby lépe držel a nevytékal. Pokud ale použijete tučný tvaroh, bude držet i bez této úpravy. Těsto zamotejte s pomocí pečícího papíru do klasického „štrůdlu“ a ještě asi 15 minut pečte.


Autor

Radka

Jsem velkým milovníkem všeho, co chutná, voní a roste. Jídlo nejen ráda vařím, ale také studuji. Na této úžasné cestě mi pomáhá pražská Akademie léčivé výživy, výpěstky na zahrádce a také hodnocení mého malého syna. Když zrovna nevařím, najdete mě s báglem v různých koutech světa.